0%
Posted inBlog

Izrada internet prodavnica. Zašto je potrebna mom biznisu?

izrada internet prodavnice

 

Izrada internet prodavnice, tzv. web shop, je jedna od investicija koja se Vašem biznisu, bilo da ste preduzetnik ili firma koja ima više zapošljenih, višestruko isplati! Internet prodavnica je kanal koji granice tržišta Vašeg poslovanja značajno proširuje.

Informacije o proizvodima su lako dostupne i vidljive, a kupovina jednostavna koliko i pritiskanje dugmeta miša računara. Iz tog razloga izrada internet prodavnice (web shop-a) treba da bude vaš izbor.

U narednim redovima ćem predstaviti sve prednosti posjedovanja internet prodavnici i zbog čega je rješenje koje se definitivno isplati imati. Posebno imajući u obzir našu ponudu. Ali o tome više u nastavku 😉

ŠTA JE INTERNET PRODAVNICA?

Internet prodavnica predstavlja veb aplikaciju koja je sastavni dio neke veb prezentacije kao npr. web sajta ali može biti i samostalna aplikacija, preko koje se vrši prodaja proizvoda na internetu tzv. “onlajn prodaja“.

Koncept online shop-a omogućuje prodaju na globalnom tržištu i prodavcu otvara nove mogućnosti.

Kupcima omogućuje brzu i komfornu kupovinu, štedi vrijeme.

Internet prodavnica

PREDNOSTI INTERNET PRODAVNICE U ODNOSU NA KLASIČNU PRODAJU

 

Troškovi, troškovi, troškovi!

Izrada internet prodavnice eliminiše troškove zakupa fizičkog prostora. Ovo je posebno zgodno ukoliko se bavite plasiranjem proizvoda domaće radinosti, izrade rukotvorina ili ste samo na početku svog biznisa.

Neke od prednosti internet prodavnice u odnosu na klasičan biznis:

  1. Nema troškova zakupa ili kupovine prodajnog prostora,
  2. Nema troškova angažovanja dodatnih radnika,
  3. Internet prodavnica je otvorena non-stop,
  4. Dostupna je svima, kao da imate prodavnicu u svakom mestu.

Pored toga što se troškovi smanjuju i značajno štedi vrijeme, koje bi bilo utrošeno na organizaciju i pripremu zaposlenih, prodajnih mesta, kao i administraciju potrebnu oko svega.

U odnosu na prodaju preko društvenih mreža donosi mnogo više mogućnosti, preglednost, laku dostupnost informacija, jednostavnu komunikaciju, brzu i laku kupovinu i samim tim učinak internet prodavnice je daleko veći.

POVEZIVANJE INTERNET PRODAVNICE I DRUŠTVENIH MREŽA

U svakom slučaju možete kombinovati internet prodavnicu i društvene mreže, tako što ćete ih povezati. Na društvenim mrežama možete postavljati veze (linkove) u objavama prema pojedinačnim proizvodima u vašoj internet prodavnici ili veze prema proizvodima na nekom popustu, promociji, novim proizvodima itd.

izrada internet prodavnice

Tako da društvene mreže mogu da vam pomognu u promovisanju proizvoda i akcija i same internet prodavnice i to bi im bila najbolja namena, umesto da primarno služe u svrhu prodaje. Na taj način kupci imaju jednostavnu vezu do stranice u internet prodavnici koja može da im pruži detaljne informacije o proizvodima i laku kupovinu.

FUNKCIONALNOSTI INTERNET PRODAVNICE

Izrada internet prodavnice može da pruži raznovrsne funkcionalnosti, od osnovnih potrebnih za rad jedne internet prodavnice do kompleksnih automatizovanih fukncionalnosti, a sve u zavisnosti od vaših potreba, vrste proizvoda koji se prodaju i ciljne grupe potencijalnih kupaca.

izrada internet prodavnice

Facebook piksel

Da li vjerujete da postoje osobe koje uz pomoć Facebook-ovih alata, godišnje uspijevaju da zarade na milione dolara? Samo od Facebook marketinga! Te osobe čak nemaju svoje proizvode, prodaju tuđe. U našem svijetu, svijetu rukotvorina ne pretendujemo zaraditi milione, na kraju i nemamo toliko artikala da bismo isto mogli postići. Ipak, koristeći dostupne alate, svoje prodaje možemo uvećati i do 5 puta! Kako to da postignete? Predlažemo da ispratite sledeći post i malo se udubite, jer je jedinstvena prilika da unaprijedite svoje poslovanje!

izrada internet prodavnice

STATISTIKA PRODAJE PREKO INTERNETA

Prodaja preko interneta raste iz godine u godinu i tu svakako leži ogroman potencijal i za Vas. Nove generacije sve više koriste internet u svakodnevnom životu, pa i za kupovinu, tako da cifre mogu samo da rastu.

Zbog navedenog broj korisnika interneta koji kupuju onlajn je u konstantnom porastu, a sa tim i količina potrošenog novca na ovaj način.

Ispod je statistika prodaje preko interneta od 2014. godine i projekcija do 2021. godine. Prikazana je vrednost prodaje preko interneta u milijardama američkih dolara na globalnom nivou.

Statistika prodaje preko interneta
*Vrednost prodaje preko interneta u milijardama US dolara na globalnom nivou
*Izvor: www.statista.com

KOLIKO KOŠTA IZRADA INTERNET PRODAVNICE?

Cijena izrade internet prodavnice može dosta da varira, u zavisnosti od funkcionalnosti koje sadrži, da li je implementirana kroz neko od gotovih rešenja ili je programirana od početka i napravljeno prilagođeno rešenje specifičnim potrebama.

Naše rješenje se bazira na korišćenju najpopularnijeg CMS-a WordPress-a i respektivnog dodatka Woocommerce. Cjenovni okvir se definiše u odnosu na količinu Vaših proizvoda, strana na samom sajtu i sl.

Cijena se zajedno sa Vama definiše i može se plaćati u mjesečnim ratama i to od 30€ do 60€ mjesečno.

Najbolje je da nam pišete putem email-a info@ruralurban.me

Pogledajte u nastavku Kukicu Regionalni Markeplace rukotvorina i umjetnina koji je jedno od naših najpopularnijih rješenja.


Leave a Reply